31 Mayıs 2008 Cumartesi

Plaja 7 Gün Kala

Gönderen injuas
Haziran itibariyle plaj hazırlıgı son bulmaya baslıyor. Fakat, ancak tatilinize bir hafta kala son birkaç noktaya daha dikkat ederseniz mükemmelliği yakalayabilrsiniz.
Buyrun sağlıklı ve alımlı görünmek için kadınaözgü ekibinin hazırladığı birkaç püf nokta:

Bir Hafta Önce


Egzersizlerinizi arttırın


Ünlü spor eğitmenleri "Eğer haftada 3 gün koşuyorsanız bunu 3 katını yapmaya başlayın." diyor. Bu, hem vucudunuzdaki toksinleri terleyerek atmanızı hem de daha cok kalori yakmanızı sağlayacaktır.






Zeytinyağı tüketiminiz arttırın


Ünlü diyetisyenler, "Zeytinyağı özellikle karın bölgelerindeki yağlanmaları azaltacaktır." diyor ve ekliyorlar "Zeytinyağı ve protein tüketerek daha uzun süre tok kalabilirsiniz". Tabi ki zeytinyağını salataya dökmeniz öneriliyor.




Porsiyonlara dikkat

Zeytinyağı ve protein tüketiminde dikkat etmeniz gereken seyin kocaman bir biftekten uzak durmak oldugunu eklemeden geçmiyoruz ve "Sadece avuç içi büyüklüğünde bir bonfile yemeniz yeterli" diyoruz.

İki Gün Önce


Daha fazla su ve sulu yiyecekler tüketin

Marul, kereviz, karpuz, portakal, ve üzüm gibi sebze ve meyveler sindirim sisteminizi temizleyerek şişkinliğinizi azaltacaktır. Aynı zamanda brokoli, karnıbahar, vb. gibi karnınızı şişiren yiyeceklerden uzak durmalısınız.





Otobronzan sürün

Lekelerin oluşmaması için ince bir katla başlamalısınız. Eğer sürmeye birkaç gün önce başlarsanız, ne kadar daha bronzlaşmak istediğiniz görüp,dilerseniz birkaç kat daha sürecek vakti bulabilirsiniz. Otobronzan sürerken lekeli görünümü engellemek için, dizler, dirsekler, bilekler ve ellerinize otobronzanı yarıyarıya nemlendiricinizle karıştırarak uygulamalısınız.



Bir Gün Önce


Hava yutmayın
Kalorili olmasalar da gazlı içecek tüketirken ya da sakız çiğnerken farkına varmadan yuttuğumuz hava kabarcıkları karnımızı şişirir. İçinde yapay tatlandırıcılar olan içecek ve yiyeceklerden uzak durmalısınız. Çünkü sorbitol ve mannitol gibi içerikler midenizi rahatsız edip şişkinliğe neden olurlar. Tüketmeden mutlaka içindekiler kısmına göz atın.



Tuzlu yiyeceklere dikkat


Aşırı tuzlu gıdalardan uzak durun. Salamura, turşu, lakerda, somon füme tüketmemeye dikkat edin ve yemeklerinize az miktarda tuz koyun. Çünkü tuz vücudunuzda su tutar.





Bir Gece Önce


Izgara balık ve ızagara sebzeler

Ertesi gün dümdüz bir karna sahip olmak istiyorsanız bir gece önce gaz yapan sebzeler yememlisiniz. Kabak, havuç, patlıcan gibi ızgara sebzeler ve balık iyi bir seçim olacaktır. Hazmetmeniz kolay olacak ve de midenize ağır gelmeyecektir. Ayrıca akşam yemeği sonrasında ada çayı ya da ısırgan otu çayı gibi yeşil çaylar tüketebilrsiniz.

O Sabah



Aç kalmayın

Bildiğiniz gibi sabha kahvaltınız günün en önemli öğünü olduğundan ve de yapılmadığı takdirde, gün içerisinde zararlı gıdalara yönelmenizi sağlayacağından sakın aksatmayın. 5 kaşık müsli ve light sütten oluşan bir kahvaltı sizin için ideal olacaktır.


Artık tüm çekiciliğinizle plajdaki gözleri üzerinize toplayabilrsiniz =)

0 yorum:

 

Kadına Özgü Copyright © 2012