31 Mayıs 2008 Cumartesi

Bademli Pilav

Gönderen injuas
Değişik lezzetler arayanlara yemeklerin olmazsa olmazı için yeni bir tat...

Karşınızda bademli pilav...

Tavuklu kombini gayet de guzel giden ağzınıza layık bir tarif.

Erkeklerin kalbine ulaşmak isteyen hanımlar buyrun...




Malzemler (7 Kişilik):

1 kg pirinç

250 gr margarin

150 gr tereyağı

60 gr tavuk bulyon

200 gr badem

Tuz



Pirinci ılık suda biraz tuz ilave edip yarım saat kadar ıslatın, ardından soğuk su ile tum ununu akıtacak sekilde yıkayın.



Tencerede margarini eritin, pirinci atın. Surekli karıstırarak kavurun. Tuz ve bulyon atın. Kaynayan sıcak su ilave edip kısık ateste demlenmeye bırakın.



Bademi teflon bir tavada kavurun. Demlenen pilava tereyağı ve kavrulmuş bademi ekleyip karıştırın. Dinlendirip 10 dakika sonra servis yapın.

Afiyet olsun...

0 yorum:

 

Kadına Özgü Copyright © 2012