1 Aralık 2009 Salı

Soslu Tavukta Enfes Tat... Tahin Pekmez Soslu Tavuk

Gönderen injuas
Farklı tatlardan zevk alıyorsanız tahin pekmezli tavuk tam size göre bir tarif. Formunuzu korumak adına tahin ve pekmezi biraz daha az tutmanızı tavsiye ediyorum. Ben bu tarifin bağımlısı oldum diyebilirim. Hem hazırlanışı kolay hem de çok leziz....




Malzemeler:

- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 2 Adet Tavuk Göğsü
- 2 Yemek Kaşığı Tahin
- 2 Yemek Kaşığı Pekmez
- 3 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- Tuz, Karabiber, Kekik, Zencefil
- 1 Diş Sarımsak

Hazırlanışı:

- Kuşbaşı şeklinde doğradınız tavuk göğsünü zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, zencefil ile marine edin.
- Bir tavada zeytinyağını kızdırdıktan sonra rendelediğiniz sarımsağınızı da ekleyerek marine ettiğiniz tavukları bir miktar pişirin.
- Ardından tahin, pekmez ve nar ekişini ekleyip kısık ateşte biraz daha pişirdikten sonra servise hazırdır.
- Afiyet olsun.

Güzel bir görünüm elde etmek için akdeniz yeşillikleriyle de süsleyebilirsiniz.

Son bir öneri yanında beşamel sos, püre veya bürüksel lahanasını tercih edebilirsiniz. Ben tercihini beşamel soslu bürüksel lahanasından yana kullananlardanım.

0 yorum:

 

Kadına Özgü Copyright © 2012